Izaberite stranicu

На Богојављење Светосавска омладинска заједница Модрича и Ронилачки клуб „Видра“ Модрича, организовали су историјско прво пливање за Часни Крст на ријеци Босни.

Овом великом догађају за град Модричу, претходиле су Свете Литургије у свим модричким храмовима и велико Богојављенско освећење воде.
Пароси парохија модричких протојереј-ставрофор Перо Танацковић и јереји Стаменко Станковић, Горан Пањков, Синиша Лазић и парох парохије гаревачке јереј Никола Горановић, организовали су литију испред храма Успења Пресвете Богородице у Модричи, одакле се отишло ка старом мосту на ријеци Босни.
За прво пливање за Часни Крст у нашем граду, било је пријављено тридесет учесника, од којих је двадесет и један прошао љекарске прегледе и добио дозволу да учествује у пливању.
Иако је водостај на ријеци Босни био веома висок, храбри јунаци са нестрпљењем су чекали знак да запливају.
Побједник првог пливања за Часни Крст је Александар Тодоровић из Копривне код Модриче. Александар је награђен Часним Крстом, иконом Пресвете Богородице Казанске и златником Обилића, који је рађен поводом шест стотина година од Косовске битке.
По завршетку овог Богоугодног дјела, сви учесници и организатори, начелник општине Модрича са својим кабинетом и свештенство отишло је на трпезу љубави која је била уприличена у Светосавском дому код Храма Успења Пресвете Богородице у Модричи.
Свештенство модричких парохија благодари свим учесницима и вјерном народу који је узео учешће и дошао да подржи ове храбре витезове, којима се поносимо.
Захваљујемо се и Ронилачком клубу „Видра“ из Модриче и Светосавској омладинској заједници Модрича, који су све обезбједили на води и поред воде да све протекне како то и приличи.

Јереј Горан Пањков

Извор: Епархија зворничко-тузланска

Pin It on Pinterest

Share This