Select Page

Глас  Господњи  на  водама вапије говорећи,приступите сви, примите Духа Премудрости, Духа разума, Духа страха божјега, јавившег се Христа.

Од истог Духа Светог, изли се на нас благодат, прилоком прве канонске посете Његовог Преосвештенства Епископа жичког и оца нашег Јустина овој богоспасаваној парохији горичанско-качуличкој.

Бројни верни народ, са великом радошћу је дочекао свог архијереја, приклањајући своју главу под благослов Његове архијерејске деснице. На евхаристијском сабрању епископу су саслуживали арх. намесник трнавски протојереј ставрофор Саша Јоловић, надлежни парох јереј Никола Вучетић и епископски ђакон Александар Грујовић. Том приликом Чаши Спасења је приступио значајан број верника,нарочито деце.

Након заамвоне молитве, наш Архипастир је принео Богу молитву за освећење воде и осветивши  предао је  верном народу на исцелење и сваку изврсну корист.  Потом, делећи антидор  епископ је сабраној пастви упутио реч утехе говорећи надахнуто  о тајни празника Богојављења.

Срца испуњених радошћу и весељем,како се вели у молитви, народ је примио архијерејски благослов и окропљен водицом заблагодарио Богу Човекољубцу на дару његове милости и очинске љубави.

Након богослужења, надлежни парох јереј Никола Вучетић се уз скромни дар љубави захвалио Његовом Преосвештенству на посети и благослову који нам доноси.

Будући, да је ово прва канонска посета Његовог Преосвештенства,  парох је замолио епископа, да о канонској посети остави писани траг у светом јеванђељу у ком је Архијереј записао следеће:

“Окупани Богојављенском радошћу, одслужисмо свету Литургију у овом светом храму,молећи се Троједином Богу да нас утврди и оснажи у борби за Царство Небеско.“ О Богојављењу 2015 епископ жички Јустин.

Уследила је трпеза љубави у парохијском дому, где је парох честитајући празник захвалио епископу на доласку поздравивши га речима „Благословен који долази у име Господње“. Бог се јави! ваистину се јави!

Извор: Епархија жичка

Pin It on Pinterest

Share This