Select Page

Централна прослава празника Богојављења одржана је у храму Св. Великомученика Димитрија у Косовској Митровици. Св. Литургију служио је Његово Преосвештенство Епископ рашко-призренски Теодосије уз саслужење свештенства и вернога народа.

Након свете Литургије и Великог освећења воде у цркви Св. Димитрија у Косовској Митровици одржано је пето традиционално пливање за Часни Крст на језеру Газиводе поред Зубин Потока. И ове године ову традиционалну манифестацију организовала је Епархија рашко-призренска и Црквена општина Зубин Поток у сараднји са ЈП „Стари Колашин“.

Победник у традиционалном пливању за Часни Крст је тридесетдвогодишњи Милета Питулић из Косовске Митровице. Победнику је епископ рашко-призренски Теодосије уручио златник дародавца златаре „Ана“, дрвени крст до којег је Питулић први допливао – рад зубинпоточког дуборесца Александра Живановића, венац, као и новчану награду у износу од 10.000 динара – поклон од општине Зубин Поток.  Јелена Милосављевић, која живи у Бечу, такође је добила од ове општине 10. 000 динара, као једина жена – учесник у пливању за Часни Крст.

Извор: Епархија рашко-призренска и косовско-метохијска

Pin It on Pinterest

Share This