Select Page

У цркви Светог апостола Марка у Новом Селу надомак Даниловграда од 24. јануара почеће редовна црквена служба. Како каже Горан Ковачевић, члан Црквеног одбора, литургију ће сваке задње суботе у мјесецу служити спушки парох Станислав Татић.

– Позивамо све мјештане, као и вјернике других мјеста, да нам се придруже и да заједнички допринесемо обнови духовног живота у нашем селу и тиме учествујемо у свеобухаватном духовном окрепљењу нашега народа. Морамо послати поруку да смо сви једно пред лицем Христа и да тек служењем њему постајемо људи, праштамо једни другима и жртвујемо се за царство небеско – поручује Ковачевић.

У Новом Селу црква је дуго била запуштена и скоро 70 година у њој није било службе. Залагањем вјерника из овога краја и уз подршку Митрополије црногорско – приморске и владике Амфилохија храм је обновљен у јулу 2011. године. Од тада редовно се служи литургија поводом храмовне славе на дан апостола Марка у мају, али осталих дана у години за сада није било духовне службе. Вјерници уз подршку чланова ЦО то желе да промијене, па очекују да ће наредних мјесеци бити што више људи на литургији, а надају се да то неће бити само мјештани и они који су из овога села, већ да ће доћи и вјерници из других крајева Црне Горе.

Иван Милошевић

Извор: Дан

Pin It on Pinterest

Share This