Izaberite stranicu

У манастиру Светог Василија Острошког у Бијељини свечано је и молитвено дочекана Нова 2015. година.

Тачно у поноћ, Његово Преосвештенство г. Хризостом, Епископ зворничко-тузлански, отпочео је Молепствије на почетку Нове године. Са Преосвећеним Владиком саслуживали су протојереј-ставрофор Митар Тешић, јереј Александар Мирковић, протођакон Славољуб Милошевић и ђакон Богдан Стјепановић. Остало бијељинско свештенство је умилно пјевало за пјевницом.
И овог пута манастирски храм је био премален за мноштво вјерника који су новогодишњи Молебан пратили испред храма. Након одслуженог Молепствија, Преосвећени Владика г. Хризостом честитао је Нову 2015. годину кратком бесједом, а потом је лично сваком честитао Нову годину. За то вријеме свештенство је пјевало “Тебе Бога хвалим…”
Уистину свечано и молитвено све је завршено у 0:45 часова.

Љ. К.

Бесједа Преосвећеног Владике Хризостома:

Часни оци, браћо и сестре,

СРЕЋНА НОВА 2015. ГОДИНА БЛАГОСТИ ГОСПОДЊЕ!

    Управо заблагодарисмо Богу за протеклу 2014. годину и помолисмо се за срећну Богом благословену Нову 2015. годину. Вријеме, дане и године Бог створи и даде за наше освећење и спасење у њима. Зато, пазимо како живимо, не као немудри, већ као мудри, каже Свети апостол.
    У времену се освећујемо Господом нашим Исусом Христом, Који ради нас, иако вјечан и временски неограничен постаде СВЕТИ наших дана. Колико је вријеме битно подсјетимо се само стварања свијета. ”И би вече, и би јутро и нови дан” у коме Бог ствара све видљиво и невидљиво. Тако исто и ми, браћо и сестре, имајући Бога и Господа за примјер вријеме и године чинимо богатим и корисним нашим благим стваралаштвом. Будимо добри дјелатници у повјереној нам њиви Господњој.
    Својим доласком у Витлејемски простор у вријеме грчко-римске цивилизације, Господ  Исус Христос уђе у историју, и тиме благослови и освети вријеме, дане и године. Нама, пак, свом наслијеђу, остави да вријеме  претварамо у вријеме пакибитија, тј. новог постајања,  у вријеме новог и светог  човјека савршеног у мјеру раста висине Христове. Не кажем вријеме искупљења, већ временом освећивања. Нас је Господ – творац времена и простора све искупио и дао нам вријеме  да будемо у њему свети као што је Свет Он, Господ наш. 
    Са таквим мислима и молитвама желимо Вам срећну и благословену Нову годину молећи се Господу да нам буде, прије свега на спасење. Да нас Господ милостиво заштити од свих непогода, од свега што смета нашем спасењу.
Срећно и на многаја и благаја љета.

Бијељина, 1/14. јануара 2015.       

Епископ Хризостом, зворничко-тузлански

Извор: Епархија Зворничко-тузланска

Pin It on Pinterest

Share This