Izaberite stranicu

Са благословом Његове Светости Патријaрха српског г. Иринеја и Његовог Блаженства Архиепископа г. Јеронима, делегација Верског добротворног старатељства Архиепископије београдско-карловачке, коју су чинили свештеник Владимир Марковић и ђакон Бранислав Јоцић, посетила је Атинску Архиепископију од 12. до 14. јануара 2015. године.

Представнике ВДС-а примио је Архиеписком атински и целе Јеладе Г. Јероним, благословивши будућу помоћ и сарадњу између званичне хуманитарне организације атинске архиепископије ,,Апостоли” и Верског добротворног старатељства. У срдачном разговору истакнути су братски односи две Цркве и два народа уз препознавање заједничких изазова и потреба на пољу мисије Цркве у савременом свету.

Наком разговора са Архиепископом предстанике ВДС-а је у седишту организације ,,Апостоли”, примио управник г. Костандинос Димцас који је као прави домаћин несебично пренео своје богато искуство у стварању система организоване помоћи потребитима. У врло корисном разговору утврђене су полазне тачке будуће сарадње између атинске и београдско-карловачке Архиепископије на пољу милосрдног рада.

У пратњи домаћина, делегација је обишла један пукт црквене кухиње како би се ближе упознали са начином функционисања истих. Овој пројекат је назван ,,Црква на улици”. Након тога обишли су и дневни боравак за децу социјално угрожених породица који зе зове ,,Димитрион”.

Г. Димцас је замолио делегацију да пренесе Патријарху српском г. Иринеју уверење да ће ,,Апостоли” наставити да храном, одећем и у лековима да помаже народ Косова и Метохије, као што је и ранијих година чинила, док ће истовременом развити програме заједничких делатности који ће бити актвирани с почетком пролећа у Београду.

Извор: СПЦ/ВДС

Pin It on Pinterest

Share This