Select Page

Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј примио је 12. јануара 2015. године у Патријаршији српској протојереја Виталија Тарасјева, старешину Подворја Р​уске Православне Ц​ркве у Београду.

Том приликом отац Виталије је известио Његову Светост о духовном животу Подворја током Божићног поста и празничних дана, као и о манифестацији Дечја Божићна јелка, која се у Подворју традиционално одржава прве недеље по Божићу. И ове године у руској цркви Свете Тројице причестило се преко 150 деце, којима је старешина Подворја, после пригодног програма, уручио Божићне поклоне.

ruska_crkvaЊ​егова Св​етост је начелно благословио да Подворје Руске Православне Цркве у Београду током јула ​2015. године буде суорганизатор Међународне конференције
​посвећене 1000-годишњиц​и престављења Св​етог равноапостолног кнеза Владимира, ​у сарадњи са Фондом „Историјске перспективе“, кој​им руководи др Наталија Алексејевна Нарочницкаја.

На крају сусрета, старешина Подворја пожелео је патријарху Иринеју и свим верницима Српске Православне Цркве Богом благословену и срећну Нову 2015. годину као и радосне ​предстојеће Богојављенске празнике.

Извор: СПЦ

Pin It on Pinterest

Share This