Izaberite stranicu

У недјељу по Божићу 11.01.2015. године настављена је божићна радост и духовна мисија Епископа бихаћко-петровачког Господина Атанасија по пространим предјелима наше Епархије. У недјељу Светих Богоотаца и 14.000 Витлејемских мученика еп. Атанасије је служио Свету архијерејску литургију у Храму Св. Саве у Дрвару. Саслуживали су му протојереј Саша Црљић парох прве дрварске парохије, јереј Јован Бањац парох други петровачки и епархијски протођакон Никола Перковић.

Након одслужене Свете литургије Епископ се обратио поучним ријечима свима присутнима; Драга браћо и сестре, прославили смо јуче 20.000 мученика Никомидијских, страдалника Христа ради, али вјечности и правде ради. И данас прослављамо 14.000 мученика витлејемских, најмлађих по узрасту, али међу највећим по награди. Овоземаљски цар Ирод је устао на Небеског Цара још у колијвци, желећи да га убије, па је у тој намјери и убио и дјецу малу, па чак и своје рођаке међу њима. Ко стоји уз Христа, страда Њега ради и вјечности коју нуди, он је човјек пун врлина, љубави, наде и вјере коју сви ми потребујемо и коју од Бога тражимо .

Епископ је све на крају поздравио божићним поздравом и дао благослов да вјерници ових крајева буду јаки и истрпе страдање, али уз све хишћанске врлине које су непролазне и вјечне, које се прожимају кроз сва времена и генерације, јер управо хришћани преносе и носе Божије присуство у овоземаљском свијету.

Након Свете литургије, Епископа и свештенослужитеље, као и појце за трепезу љубави позвао је и угостио протојереј Саша Црљић са својом породицом.

Извор: Епархија бихаћко-петровачка

Pin It on Pinterest

Share This