Select Page

Полиција је обавила увиђај. У Липљану живи неколико стотина Срба, углавном у такозваној „српској улици“, где се налазе и две православне цркве.

Председник црквене општине Липљан Зоран Симијоновић рекао је да су га јутрос око осам сати грађани обавестили да је исписан графит, због чега је одмах позвана полиција.

Према његовим речима, грађани су узнемирени иако у последње време није било међунационалних проблема у том месту.

„Нисмо очекивали овако нешто, тако да смо забринути да ли ће све остати на овоме или ће бити нових инцидената“, рекао је Симијоновић, који је додао да су обавештене све институције Скупштине општине Липљан.

Такође је навео да током божићних празника није било никаквих проблема, због чега су заиста изненађени због исписивања графита на цркви у Липљану.

Начелник Косовског управног округа Срђан Петковић навео је да су мештани Липљана уплашени и да нису желели да излазе пред камере, јер се боје евентуалне освете.

„Волео бих да ово није повезано са догађајима који су се десили у Француској претходних дана, али све показује да се и овде одрази кад год неки екстремни случајеви или екстремисти нешто ураде у свету“, сматра Петковић.

Извор: РТС

Pin It on Pinterest

Share This