Select Page

Најрадоснији хришћански празник Божић прослављен је свечано и молитвено у шавничкој парохији. Света Литургија на Бадњи дан служена је у манастиру Подмалинско.

Благосиљање и налагање бадњака, према ријечима надлежног пароха јереја Драженка Ристића, почело је у подне у селу Бијела код храма Светог Василија Острошког, а у осталим шавничким селима бадњаци су налаганитоком читавог Бадњег дана и вечери:село Мокро у 14 часова, Манастир Подмалинско у 17 часова и 30 минута, Петњица 18 часова, Превиш 19 и село Дужи у 20 часова.

Вечерња молитва и централно налагање Бадњака обављено је у сједишту парохије у Шавнику при храму Светог великомученика Георгија. Вечерња служба је почела у 16 часова, а у наставку је благосиљан и наложен бадњак.

Вјерни народ, који се ове године сабрао у свом светом храму да обиљежи и прослави Христово рођење послужен је вином. Празничну радост уљепшала је духовна музика и звуци гусала, а најмањи су се радовали пригодном ватромету.

Божићна Литургија служена је у поноћ у цркви Светог Георгија у Шавнику. Светом Причешћу приступили су вјерници који су се за Божић, празник љубави, мира, радости и праштања спремали постом и молитвом.

Извор: Епархија будимљанско-никшићка

Pin It on Pinterest

Share This