Izaberite stranicu

«Данас помињемо, говорећи људским језиком, породицу Спаситеља, породицу Мајке Божије, – подсетио је Његова Светост патријарх Кирил у својој беседи по завршетку Литургије на празник Сабора Пресвете Богородице у Успенском саборном храму у Кремљу.

«Самим сећањем Црква истиче значај породице и породичних односа, важност рађања деце, важност слоге међу родбином, посебно кад се суочава с тешкоћама и опасностима. Како је важна међусобна подршка, како је важно да делимо једни с другима оно што имамо – пре свега с члановима своје породице! Јер љубав врло често нестаје онда кад престајемо да дајемо себе и оно што имамо другима. Тада ми за њих постајемо туђи људи, тада се распадају породичне везе,» – истакао је поглавар Руске Цркве.

«И зато се данас посебно молимо за породицу. За наше породице, за то да се у њима рађају деца, за то да престане масовно убијање деце у мајчиној утроби. За то да рођење сваког детета буде велика срећа за породицу, повод за још већу слогу и осећај међусобне важности. Наравно, данас се молимо и за нашу децу, којој предстоји да незнаним путевима иду у будућност, ка крају XXI века. Тешко је замислити шта ће се дешавати у то време, а они у ову далеку будућност треба да донесу православну веру, верност Христу и верност Његовом Божанском закону.

Зато се Црква појачано моли за родитеље и децу, за наше породице. Верујемо да ће Господ по нашим немоћним молитвама испољити Своју милост и према родитељима, и према деци, помажући им да приме и велику мудрост коју нам даје Свето Писмо, које се брижљиво чува у Цркви,» – истакао је патријарх.

Са руског: Марина Тодић

Извор: Православие.ру

Pin It on Pinterest

Share This