Select Page

Отац Арсеније (Јовановић) одржао је два предавања у Сиднеју, прво предавање на српском језику у цркви Светог Саве у сиднејском насељу Флемингтон у суботу 03. јануара, а друго сутрадан у недељу, на енглеском језику, у саборном храму Светог Кнеза Лазара у Александрији.

Одзив верника на ова предавања је врло пријатно изненадио и свештенство сиднејског намесништва које се потрудило да доведе оца Арсенија према свом обећању са састанка свештенства у мају прошле године.
Црквене сале су биле премале да приме све заинтересиране који су се на сваком предавању одазвали у стотинама. Засигурно можемо рећи да је ово један од најуспешнијих подухвата нашег свештенства у сарадљи са српском омладинском организацијом у последњих неколико година.

Отац Арсеније је на молбу омладине и у Сиднеју одржао још једно накнадно предавање, односно духовно вече, у понедељак 05. јануара. Тада се такође окупило око тридесетак наших омладинаца који су оцу Арсенију постављали питања на која је он стрпљиво одговорао дуже од два сата.

Сви они који су пропустили ове праве духовне празнике и изобилне трпезе богонадухнутих речи моћи ће да чују снимке предавања и репортажу оца Арсенија о посети Аустралији на таласима Радио Светигоре која се путем интернета слуша широм света.

Извор: Епархија аустралијско-новозеландска

 

Pin It on Pinterest

Share This