Select Page

Најрадоснији хришћански дан – Рођење Господа Нашег Исуса Христа, прослављено је свечано и достојанствено у свим храмовима Православне епархије врањске. Верници епархије врањске, испунили су храмове са радошћу и љубављу коју носи данашњи празник.

На радосни празник Рождества Христовог – Божић, 07. јануара 2015. године, Његово Преосвештенство Епископ врањски Господин Пахомије, служио је Свету Литургију у Саборном храму Свете Тројице у Врању. Божићну посланицу Његове Светости Патријарха Српског Господина Иринеја и свих Архијереја Српске Православне Цркве, прочитао је протојереј Синиша Пиљановић.

Празновање Божића настављено је заједничким ломљењем и дељењем чеснице свим присутним верницима, а златник је ове године пронашла Срна Ђошић, ученица првог разреда ОШ “Радоје Домановић“ из Врања. Златник је даривала златара “Ћира“, а Божићну чесницу пекара “Мита“ из Врањске Бање.

После Свете Литургије, Епископ врањски Пахомије поделио је дипломе и награде деци која су учествовала на конкурсу за најбоља ликовна, литерарна и драмска остварења на тему: “БОЖИЋ У ДУШАМА – ЉУБАВ МЕЂУ НАМА“. На конкурсу је укупно учествовало око 300 деце, а награђено је 100 деце.

И у свим осталим храмовима Епархије врањске, присуствовао је велики број верника, свих генерација, а велики број њих се причестио.

Извор: Епархија врањска

 

Pin It on Pinterest

Share This