Select Page

Празник Рођења Христовог – Божић,свечано је прослављен у парохији огулинској. Вече уочи празника Рођења Христовог, на Бадње вече, као и сваке године, у храму Светог великомученика Георгија у Огулину служено је вечерње богослужење и том приликом се окупио велики број вјерника, нарочито дјеце. Вечерње богослужење је почело у 17 часова, а послије вечерњег богослужења су подјељене бадње гранчице вјерницима, и на радост дјеце бацане бомбоне које су дјеца, уз символично пијукање, тражила по слами. Након тога је освећен и наложен бадњак, и послужено кухано вино за све присутне.

На празник Рођења Господа Исуса Христа – Божић Света Литургија је служена у храму Светог Великомученика Георгија у 6 часова уз учешће вјерника, а дио вјерника је приступио Светој Тајни причешћа. На Светој Литургији је прочитана посланица Његове Светости Патријарха српског Г. Иринеја и свих Архијереја СПЦ-е.

Вечерње богослужење служено је у храму Свете Петкe у Горњим Дубравама са почетком у 17 часова уз учешће вјерника. На крају вечерњег богослужења прочитана је посланица Његове Светости Патријарха српског Г. Иринеја и свих архијереја СПЦ-е, након чега се присутнима обратио проротјереј Милан Симић честитајући празник и позвао их да се укључе у обнову храма чија је обнова у току.

Другог дана Божића,на Сабор Пресвете Богородице Света Литургија служена је у храму Светог Архангела Михаила у Муњави, Јоспидол уз учешће вјерника.

Протојереј Милан Симић

Извор: Епархија горњокарловачка

Pin It on Pinterest

Share This