Izaberite stranicu

Божићно славље у нашем граду, осим у литургијским сабрањима, нашло је свој израз и у једном радосном догађају који полако прераста у традицију. Наиме, у подне, на месту где је у току прошле године започета градња новог, саборног храма посвећеног Светом Сави, сломљена је чесница, а наши најмлађи суграђани су добили по део чеснице. У три од укупно хиљаду комада чеснице, која је дар пекаре „Обрадовић“, била су скривена три златника (дародавци златника су Милан Секулић и Милан Тришић са породицама). Троје малишана који су имали благослов пронашли су у својим комадима чеснице златнике.

Велики број наших суграђана који је присуствовао и узео учешћа у овом радосном догађају сведочи о потреби и јачини жеље наших грађана за постојањем новог храма посвећеног Светом Сави. Посебну радост нам је причинила крајње мирна и радосна атмосфера заиста у свему достојна овог великог празника.

Још једном захваљујемо нашим суграђанима и верницима који су се одазвали позиву и узели учешћа у ломљењу чеснице као и дародавцима и свим онима који су помогли да се све организује онако како приличи овом светом месту и овом светом дану.

Ненад Зекавица, апсолвент БФ

Извор: Епархијан жичка

Pin It on Pinterest

Share This