Select Page

mahmut-busatlija-foto-nemanja-pancic-1420493814-605304Више нисам Махмут, сада сам Станко, а моји преци су се пре 500 година потурчили. Због тога сам одлучио да се крстим и вратим коренима, прича консултант за страна улагања

Ове године ћу први пут уз чесницу и православне обичаје, прославити Бадње вече и Божић – прича за Курир Махмут Бушатлија, економиста и консултант за страна улагања.

Он је прошле године у фебруару променио веру и име, а како каже, православље му никада није било страно, већ је само дошло време да се врати коренима.
– Прославићу Бадње вече, Божић, све по традицији. Придржавам се обичаја као и сви други који славе и верују. За Божић ће бити чеснице и новчића, али тим ритуалима се највише радују деца. Не бих издвојио ниједан ритуал, али све их стриктно поштујемо – прича Бушатлија.

На питање како он, као економиста, гледа на веровање да ће особа која нађе новчић у чесници, целе године имати среће и пара, каже:
– Хајде да се надамо да новчић може да припомогне! Треба веровати, то даје подстицај. Управо као и веровање да ће година бити лепа ако божићни дан буде такав. И нисам прешао у православну веру јер ја заправо нисам био верник муслиман, него је дошло време да се окренем коренима – каже Бушатлија.
– Приликом крштења добио сам друго име – Станко Црнојевић, али нисам га мењао у документима, већ само у црквеним књигама – прича економиста.

Фото: Немања Панчић

Извор: Курир

Pin It on Pinterest

Share This