Select Page

Поруком о важности заједништва и позивом на веровање и опраштање, почело је обележавање Бадње вечери у Чајетини. Ову поруку упутили су ученици Основне школе „Димитрије Туцовић“ из Чајетине који похађају Верску наставу, а који су припремили приредбу поводом Божића. Кроз три сцене о рођењу Господа Исуса Христа приказана је суштина празновања овог радосног празника и смисла рођења које са радошћу изнова дочекујемо.

Уз празничне песме хора „Ој, Бадњаче, Бадњаче“, „Витлејеме, славни граде“, „Божић, Божић“, и уз мирис сена и сламе, аутентичном атмосфером, ученици су, пуној сали Дома културе у Чајетини, показали део знања која стичу на часовима Верске наставе. Догађај су употпунили рецитацијама о Божићу, које су искрено и достојно говорили, а неке су и сами написали.

Овакав вид окупљања у Чајетини постаје традиционалан, јер се организује већ други пут. Организација и припрема приредбе потекла је од наставника Верске наставе Александра Ђуричића, који је приредбу припремио уз помоћ наставнице Српског језика Јагоде Јеремић.

У завршној и поздрадвној речи приредбе, ученици су позвали присутне да са својим породицама и пријатељима дочекају Божић у Храму Светог архангела Гаврила.

Вечерњем богослужењу и свечаном чину ложења Бадњака присуствовао је велики број становника Чајетине који су се окупили да прославе Бадње вече уочи великог хришћанског празника, Божића. Верницима се, након службе и освећења Бадњака, обратио протојереј Драгиша Ђуричић, овдашњи свештеник, позвавши на чување унутрашњег мира и ширење добра.

                                                               Наставник верске наставе Александар Ђуричић

Извор: Епархија жичка

Pin It on Pinterest

Share This