Izaberite stranicu

Навечерје Рођења Господа и Спаситеља нашега Исуса Христа свечано је прослављено у Ариљу најпре богослужбено, Великим повечерјем са петохлебницом, а потом освећењем бадњака и полагањем на ватру. Протојереј Драган Стевић, старешина цркве, пригодном беседом се обратио многобројном народу и позвао све да пропрате празничну приредбу у којој су учествовала деца која певају у црквеном хору, основци који свирају инструменте, рецитатори и градски хор „Свети Ахилије“. Приредба је заједничко дело свештенства, вероучитеља, наставника из Основне и Средње школе, родитеља и деце, а циљ јој је био да празнична радост свима буде потпунија.

Док је окупљени народ уживао у програму, ђаци из Средње школе „Свети Ахилије“ организовани њиховим вероучитељем Ненадом Дукићем, износили су храну на послужење коју су као дар принели благочестиви верници ариљске заједнице. Уз традиционални ватромет и трубаче присутни су могли да се окрепе чајем, куваном ракијом и вином.

У поноћ је служено празнично јутрење, а у продужетку је протојереј Мирчета Крупниковић началствовао Светом Литургијом у којој је поред одличне ариљске певнице после дужег времена активно учествовао и део дечјег црквеног хора. Врхунац радости тог малог божићњег бдења за децу је било сједињење са Христом кроз Свето Причешће.

Старешина цркве, отац Драган Стевић, у осам сати ујутру служио је другу Свету Литургију на у којој је такође учествовао велики број верника. Ово је био први пут да се у ариљској црквеној заједници служи Света Литургија и у поноћ.

Извор: Епархија жичка

Pin It on Pinterest

Share This