Izaberite stranicu
Празник Рождества Господа Исуса Христа свечано је прослављен у Црмници. На Бадње Вече, у 17 часова, вршено је традиционално налагање бадњака у Вирпазару, испред храма Св. Госпође. Налагању бадњака је присуствовао велики број мјештана Вирпазара и околине, а након чина налагања окупљеној дјеци, полазницима вјеронауке при овом храму, уручени су божићни поклони.
У 19 часова бадњак је налаган у манастиру Св. Николе у Брчелима, гдје се традиционално, на Бадње Вече окупља велики број Црмничана.
Прослава празника Рождества Христовог започета је поноћном Литургијом коју је у храму Св. Госпође, у Вирпазару, служио црмнички парох јереј Слободан Лукић. За пјевницом су појали полазници вјеронауке при овом храму. Радост празника употпуњена је причешћем великог броја вјерног народа.
У 8 часова ујутро Свету Литургију у манастиру Св. Николе у Брчелима служио је игуман овог манастира јеромонах Никон Кокотовић. У току Литургије прочитана је Божићна Посланица Његове Светости Патријарха Иринеја. Након Литургије прославља празника настављена је за свечаном трпезом коју су спремили братство манастира и поклоници ове светиње.
Свештеник Слободан Лукић

Pin It on Pinterest

Share This