Select Page

У недељу, 4 . јануарa 2015, на празник Светих Отаца, Владика Иринеј служио је Свету Архијерејску Литургију у храму Светог архиђакона Стефана у Рути Хилу. Саслуживали су му високопречасни протојереј-ставрофор Србољуб Милетић, локални парох, и протојереј-ставрофор Милан Пајкановић из Бања Луке, протосинђел Силуан (Мракић) кои је на кратко дошао у Аустралију те протођакон Петар Мракић. Прислуживао је ипођакон Вељко Мракић а певницу је предводио драги гост из манастира Острог, монах Арсеније (Јовановић).

По прочитаном јеванђељу Владика Иринеј представио је о. Арсенија као једног од даровитијих беседника у Српској Православној Цркви и замолио га да поучи верни народ. Отац Арсеније је затим одржао надахнуту беседу.

По причешћу верника бројна деца ове парохије, помогнута и од стране Владике, везали су у храму оца своје парохије проту Србољуба, који је своју слободу „откупио“ зналачки припремљеним даровима. Владика Иринеј је такође деци поделио поклоне уједно их поучавајући о значају овог празника, како о Оцима, тако и о Детинцима и Материцама.

Извор: Епархија аустралијско-новозеландска

Pin It on Pinterest

Share This