Select Page

На бадњи дан, 06. јануара 2015. године, Његово Вископреосвештенство Митрополит загребачко-љубљански Господин др Порфирије присуствовао је божићном пријему у организацији Српског Народног Вијећа у Загребу.

Пријему су присуствовали и Његово Преосвештенство Епископ славонски Г. Јован, Предсједник Републике Хрватске Господин Иво Јосиповић, Предсједник Владе Републике Хрватске Господин Зоран Милановић, Предсједник Хрватског Сабора Господин Јосип Леко, Предсједавајући Вијећа Министара БиХ Господин Младен Ивањић, замјеница Градоначелника Загреба Госпођа Сандра Шваљек, као и многи други високи саборски заступници и званичници Републике Хрватске, представници многих Амбасада у Хрватској и високи представници верских заједница.

Његово Високпреосвештенство Господин Митрополит одмах на почетку обратио се присутнима традиционалним божићним поздравом: Мир Божји – Христос се роди!, а потом и говорио врло пригодним и поучним речима о самом Празнику Рођења Сина Божијега и о његовом смислу и значају за сваког човјека. Митрополит је такође истакао да је „Божић празник у који нам се открива у свој својој пуноћи Бог, али Божић је празник у који и кроз који ми можемо да видимо и право и пуно назначење и човека. С једне стране видимо Бога као апсолутно добро, али видимо и човека да је назначен да буде добар, или боље рећи дат је као добар а задато му је да то добро у себи афирмише и развија“.

У настваку је уследио коктел где су сви присутни могли да размене своје утиске и честитке поводом наступајућег великог хришћанског празника Рођења Христовог.

Извор: Митрополија загребачко-љубљанска

Pin It on Pinterest

Share This