Izaberite stranicu

У петак 2. јануара, заједница храма светог Јована Кронштатскот у Кировском – украјинском граду који је, до закључења последњег примирја, свакодневно гранатиран – прославила је свој престони празник, извјештава прес-служба Епархије хорловске и славјанске.
Парохијани су се на богослужење сабрали у просторији за вјеронауку, која се тренутно користе као црква. Празнични молебан и свету Литургији служили су протојереј Алексеј Сујетин, намјесник Шактерског округа, протојереј Георгиј Циганов, старјешуна храма и свештенство намјесништва.
Потојереј Алексеј Сујетин је у својој бесједи подсјетио на живот светог Јована Кронштатског и примјетио да је потребно, подражавајући светитељу, јачати у љубави и вјери и трудити се да свој живот устројимо око Цркве Христове.
Будући да се објекат у којем је служена света Литургија налази на градилишту, није било могуће организовати празничну литију, али је уприличена традиционална празнична трпеза. Треба напоменути да, упркос финансијским потешкоћама, парохија свакодневно храни потребите житеље града који се налази на ватреној линији.

Са енглеског: Александар Орландић

Фото: Анатолија Смирнова

Извор: pravoslavie.ru/english

Pin It on Pinterest

Share This