Select Page

Следећи учење наше Цркве да ће нас Бог најбоље познати по делима нашим, током новембра ђаци су, у договору са вероучитељем и другим наставницима, покренули акцију прављења божићних пакетића, како би за Најрадоснији хришћански празник, обрадовали своје другаре, којима је помоћ потребна и показали им да неко мисли на њих. Доносили су играчке, слаткише, гардеробу, школски прибор, књиге… Међу поклонима је било и писама упућених вршњацима, као и честитки за наступајуће празнике. Како би ова акција била још успешнија, у школи је организован божићни вашар на коме су ђаци продавали божићне честитке, које су сами направили и тако прикупили додатна средства за прављење пакетића.

Направљено је преко педесет пакетића, који су подељени ђацима ОШ „Десанка Максимовић“, као и ученицима школа у Дивцима, Поћути, Пецкој и Бранковини.

Уочи празника Светог Николаја Мириликијског, ђаци су у договору са вероучитељем и директором школе одлучили да среде ближу околину своје школе, која укључује саму школу, цркву Светог Великомученика Георгија, Владичански двор и парохијски дом.

У овој акцији ученици су показали бригу о природи као Божијој творевини и љубав према Цркви. Својим примером и бригом су и нама старијима показали како треба водити рачуна о ближњима и свету око нас.

Мија Бојиновић, вероучитељ

Извор: Епархија ваљевска

Pin It on Pinterest

Share This