Select Page

У току вечерње службе у Цетињском манастиру, 1. јануара у навечерје празника Светог Игњатија Богоносца, Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски Господин Амфилохије замонашио је искушеницу Зорку Вукчевић, давши јој монашко име Лидија.

„Ево вечерас, Господ је удостојио нашу досадашњу сестру Зорку великог дара Божјег, обнављања у тајни крштења, новога рођења, и тиме је очистио од свега онога што се кроз свој досадашњи живот као човјек, у свијету живећи и тијело носећи, огријешила о живога Бога“, рекао је Митрополит Амфилохије након монашења.

Он је казао да тиме почиње ново рођење монахиње Лидије.

„Поново је рођена Духом Божјим, препорођена, очишћена, преображена силом Духа Светога обновиши у себи ту тајну крштења, новога рађања које је рађање у Христу Господу. То рађање је нама даровано благодарећи управо Његовом рођењу“, рекао је Митрополит црногорско-приморски.

Монахиња Лидија ће отпутовати у Аргентину и боравиће у у Буенос Аиресу, при Епископском сједишту Епархије буеносаиреске и јужно-централноамеричке СПЦ чији је администратор Митрополит Амфилохије.

Р.В.

Pin It on Pinterest

Share This