Izaberite stranicu

У уторак, 25. новембра 2014. године, Његово Високопреосвештенство Митрополит загребачко–љубљански Господин др Порфирије, био је у првој званичној посјети Предсједнику Владе Републике Хрватске, Господину Зорану Милановићу.

Његова екселенција Господин Милановић примио је Митрополита Порфирија у згради Владе у Загребу. Господин Предсједник је честитао Високопреосвећеном Порфирију избор на трон митрополита загребачко – љубљанских и пожелeо му успјешно вођење Митрополије на добробит свих чланова српске Православне заједнице. Том приликом су се, у веома срдачном разговору, сложили да су дијалог, међусобно поштoвање и узајамно повјерење, предуслов и гаранција искрене и добре сарадње у складу са европским стандардима људских права.

Његово Високопреосвештенство, Митрополит Порфирије, упознао је Господина Предсјединка о стању митрополије загребачко – љубљанске и обавjестио га о својим активностима и програму на пољу пастирског дјеловања. На самом крају, Митрополит Порфирије се срдачно захвалио на гостопримству и изразио жељу да се и у будућности сусрећу и раде на унапређивању односа људи свих вјера на подручју Републике Хрватске.

Извор: Митрополија загребачко-љубљанска

Pin It on Pinterest

Share This