Izaberite stranicu

Свештенство храма Светог Василија Острошког на Добрињи у Источном Сарајеву и православна омладина окупљена око овог храма данас су у парохијском дому организовали креативне радионице за више од стотину ученика 3. и 4. разреда основних школа поводом 20. новембра –  Међународног дана дјетета и сутрашњег великог православног празника Сабора Светог Архангела Михаила.

Дјеца из основних школа „Петар Петровић Његош“ из Источне Илиџе и „Свети Сава“ из Источног Новог Сарајева била су подјељена у три радионице. Једна група је разговарала о дјечијим правима, али и обавезама према родитељима, школи итд. Написали су на папиру како они замишљају дјечија права и налијепили то на „зид дјечијих права“. Друга група је радила литерарну радионицу, односно требали су да осмисле и напишу пјесмицу о дјечијим правима, док је трећа група правила наруквице и бројанице које су понијели кући.

Организовањем ових радионица на дан када се обиљежава дан дјечијих права, свештенство храма Светог Василија жељело је дати свој допринос и дјецу приближити Цркви, јер Црква жели интензивно да ради на васпитању дјетета и њена настојања су усмјерена ка томе да се дијете васпитава и образује по слици и прилици Божијој.

Одржавање радионица финансијски је помогла хришћанска хуманитарна организација Ворлд Вижн, која са Српском православном црквом редовно сарађује приликом обиљежавања значајних православних празника, а у организовању радионица помогли су и чланови Омладинског савјета из Источне Илиџе, док је пројекат подржала и ова општина.

Дјеци су овом приликом даровани пригодни поклони међу којима је је и брошура о њиховим правима.

При храму Светог Василија Острошког интензивно се ради на организовању центра за младе, а недавно су православна омладина и свештенство храма донирали 500 КМ Основној школи  „Петар Петровић Његош“ за уређење спортског игралишта.

Извор: Митрополија дабробосанска

Pin It on Pinterest

Share This