Izaberite stranicu

Сваки тренутак у животу вредан је сећања. Оно даје снагу која, спојена са хуманошћу и духовном вером, открива смисао људског живота. Баш као у случају Благоја Коцића. Много раније него што је требало изгубио је сина Немању. Иако је Немањин живот трајао прекратко, подстакао је бројне хумане људе, пре свих добровољне даваоце крви да се уједине. “Коце заувек“ биће заштитни знак свих будућих активности неформалне групе која већ на зачетку броји велики број чланова. Више од 60 њих окупило се данас у храму Пресвете Богородице у Собини и омогућило да се обезбеде драгоцене количине крви.

Немања Коцић бавио се спортом, био добар ученик, увек расположен за дружење и по угледу на свог оца Благоја планирао да постане добровољни давалац крви. Сви његови планови у једном тренутку су прекинути. Прерани одлазак овог младог човека био је мотив да се покрену људи великог срца.

Припадници Министарства унутрашњих послова, Војске, Фондације Свети Прохор Пчињски Православне епархије врањске, били су данас на истом задатку. Да дају крв. Коме год да затреба.

Какав год био повод и у чију год част, храбри и племенити људи ће се одазвати. Њих 60 данас је дало крв. Ови хумани људи окупиће се већ за десетак дана поново. Они у ходу договарају активности. Поред давалаштва планирају да заврше радове на уређењу парка код средње медицинске школе коју је похађао Немања Коцић и поставе чесму. И бројним наредним акцијама покажу да људскост нема граница.

Извор: Фондација Свети Прохор Пчињски/rtv-vranje.rs

 

Pin It on Pinterest

Share This