Select Page

Његово Преосвештентсво Епископ средњоевропски g. Сергије састао се 13. новембра 2014. године са представницима Добротворне фондације Српске Православне Цркве Човекољубље.
Делегацију Човекољубља представљали су гђа Марија Вранешевић и г. Дејан Опрић, а комисију за помоћ поплављенима Епархије средњоевропске епископ Сергије, протопрезвитер-ставрофор Милан Пејић, протопрезвитер Драган Јовановић и г. Драган Митровски.
unnamed21_0У току састанка одлучено је да се одмах крене у реализацију израде пројеката, односно реализовања истих везано за помоћ око обнове кућа на простору поплављеног становништва. Комисија је размортила извјештај фондације Човекољубље о тренутно најугроженихим породицама, која је усвојила одлуку да је неопходна брза интервенција око реализовања пројеката обнове или изградње стамбених објеката на простору Србије и БиХ. Средства која су прикупљена од благочестивог народа Епархије средњоевропске и људи добре воље у Немачкој биће и утрошена у те сврхе.
Истовремено позивамо све људе добро воље да и даље помогну обнову оштећених и порушених објеката у последњим поплавама у Србији и БиХ. Средства се могу и даље уплаћивати преко црквених Општина или директно на рачун Епархије среедњоевропске који је и отворен у сврху помоћи поплављеном становништву. Рачун за помоћ поплављенима:
IBAN     DE74 2595 0130 0034 7432 07
BIC        NOLADE21HIK
Извор: епархија средњоевропска

Pin It on Pinterest

Share This