Select Page

Општина Колашин и локална Управа за некретнине већ три године избјегавају да у катастар укњиже земљиште Манастира Морача, које је Митрополији црногорско-приморској враћено послије нешто више од пола вијека.
Чланови Скупштине општине (СО) Колашин једногласно су, прије три године, одлучили о повраћају дијела имовине, која се налази у непосредној близини Манастира Морача, Митрополији црногорско-приморској, али и поред њене објаве у Службеном листу и склопљеног уговора, земљиште још није укњижено.
Према ријечима протојереја страврофора Велибора Џомића, Митрополија и управа Манастира Морача прије три године су Управи за некретнине у Колашину поднијели захтјев за укњижбу предметне имовине.
„Уз захтјев смо доставили сву неопходну документацију, укључујући и одлуку СО Колашин која је објављена у Службеном листу, Уговор о преносу права непокретности и рјешење које су у суду закључили Митрополија и Општина Колашин. Доскорашња начелница Управе за некретнине и актуелна предсједница Општине Колашин Жељка Вуксановић је три године игнорисала наш захтјев“, казао је Џомић.
Незаконито поступање
Вуксановић је, како истиче Џомић, након што су је позвали новинари, “да би прикрила своје незаконито дјеловање у овом предмету“ донијела рјешење о забиљешци захтјева Митрополије и у њему навела да тако штити права Митрополије.
„То рјешење је скандалозно, јер је Вуксановић уписала захтјев који није тражен, а игнорисала онај који је Митрополија као странка поднијела. У међувремену, она је тражила да из полиције доставимо потврду да Митрополија постоји, чиме је прекршила низ законских прописа“, указао је Џомић.
Вуксановић без коментра
Јуче није било могуће добити коментар од Вуксановић, која се није јављала на позиве новинара ДН, као ни од предсједника колашинског СНП-а Ђура Милошевића.
Са друге стране, бивши предсједник Општине Колашин Миле Шуковић казао је да је упознат са чињеницом да колашински катастар није укњижио поменуто земљиште.
“Нијесам изненађен неспровођењем одлуке СО Колашин, с обзиром на то ко је то у катастру требало да уради. Таква одлука представља срамоту за сваког грађанина Колашина. Када је донешена ова одлука на сједници СО једино одборници СДП-а нијесу гласали за њу, управо они који су морали да је спроведу након објављивања у Службеном листу“, закључио је Шуковић.
Тужилаштво да утврди има ли кривичног дјела
Митрополија црногорско-приморска је, како додаје Џомић, уложила жалбу на њено рјешење Вуксановић које је она, како наводи, неовлаштено потписала као савјетница директора Управе за некретнине, а не као начелница подручне јединице.
„На основу њеног незаконитог дјеловања, као правник констатујем да она о управи и катастру нема појма. Вуксановић је слика и прилика СДП кадрова у државној управи. Из тих разлога она ћути и крије се у мишју рупу, јер нема смишљен одговор за новинаре“, нагласио је Џомић, који је позвао Тужилаштво да утврди одлуку поступања Вуксановић јер, како тврди, у њеном поступању има елемената кривичног дјела.

Зорица Булатовић

Извор: Дневне новине

Фото: pdpobeda.rs

Pin It on Pinterest

Share This