Select Page

12. новембра Факултет за инжењерски менаџмент у Врању обележио је своју прву славуСветог краља Милутина. Његово Преосвештенство Епископ врањски господин Пахомије, са свештенством Православне епархије врањске, освештао је просторије факултета и пререзао славски колач.

Честитајући славу домаћинима и празник свим присутнима, Епископ Пахомије истакао је да је од наших предака краљ Милутин био највећи градитељ. Изражавајући задовољство што је факултет узео овог светитеља за свог заштитника и молитвеника, Епископ је пожелео да овај велики неимар помогне и новоотвореном Факултету, како би се његова будућност развијала на чврстим стубовима вере и молитве, јер је духовна компонента најважнији стуб сваке куће.

Декан Факултета за инжењерски менаџмент проф. др Владимир Томашевић у свом обраћању истакао је да је данашњи дан за Факултет важан из два разлога: први је освећење његових просторија и резање славског колача, што је почетак духовноинтелектуалног и моралног чинодејствовања на овим просторима, а други разлог је што је факултет данас добио првог дипломца из Врања, Марка Станковића. Како би дао подстрек и охрабрење младим студентима, Епископ Пахомије рекао је да ће Предео изузетних одлика “Долина Пчиње“, чији је упаравитељ Православна епархија врањска, понудити посао Марку. Маркова дипломска тема везана је за лековито биље, којег има у изобиљу на овим просторима.

Поводом славе Факултета приређен је и културно – уметнички програм. У програму су учествовали хор музичке школе “Стеван Мокрањац“ из Врања и ученици веронауке основних и средњих школа.

Извор: Епархија врањска

Pin It on Pinterest

Share This