Select Page
Са новим јутром у четвртак, 13.новембра, у српском делу Ораховца осванули су и нови претећи графити. На две стране трафостанице, која се готово наслања на зид црквене порте, црним спрејом исписано је ,,СМРТ СРБИН“, а на другој само ,, СМРТ“. Графит са истом поруком,, СМРТ“ исписан је и на дворишном зиду куће Синише Баљошевића.
Графити су унели узнемирење међу становницима српског дела Ораховца, а Косовска полиција је обавила увиђај. И заменик командира Косовске полиције Осман Исмаиљи је учествовао у увиђају, после којег је рекао да ће наредити да се прекречи зид трафостанице.
Исписивање графита је трећи у низу инцидената који се у делу Ораховца са већинским српским становништвом десио у последњих месец дана.
Први је каменовање Парохијског дома и истицање албанске заставе преко пута Парохијског дома, који се догодио после инцидента на утакмици Србија-Албанија,13.октобра. Други се догодио 7. новембра, када је запаљена дрвена дворишна капија на кући Гордане Витошевић, коју су станари напустили пре неколико година, и последњи је исписивање графита са претњама смрћу. По речима мештана овог дела Ораховца, иако је полиција обавила увиђаје, и приводила неке од осумњичених, још нико није одговарао.
Оливера Радић
Извор: Православие.ру

Pin It on Pinterest

Share This