Select Page

На повратку са Свете Горе, у уторак 11. новембра, Епископ Пахомије уприличио је једнодневну посету Православној Охридској Архиепископији. Најпре је посетио ставропигијални манастир „Свети Јован Златоусти“ у Битољу, где га је дочекао Његово Преосвештенство Епископ брегалнички г. Марко. У овом манастиру Епископ Пахомије упознао је мајку утамниченог Архиепсикопа охридског и Митрополита скопског г. Јована, као и монахиње ове свете обитељи. Епископ је упутио срдачне молитве и наду за превремено пуштање архиепископа Јована из затвора.

Епископ Пахомије и Епископ Марко заједно су посетили Српско војно гробље у Битољу и одслужили помен. На овом гробљу сахрањен је 1321 војник српске војске из Балканских и Првог светског рата. Велики број њих је погинуо у борбама на Кајмакчалану1916. године.

У поподневним часовима двојица Епископа посетили су манастир „Успење Пресвете Богородице“ у Скопљу. У овом манастиру дочекало их је сестринство са славословљем, а Епископ стобијски Давид са топлом речју добродошлице.

Извор: Епархија врањска

Pin It on Pinterest

Share This