Select Page

Његово Преосвештенство Епископ аустријско-швајцарски г. Андреј служио је, 22. недеље по Духовима, свету архијерејску Литургију у храму Светог свештеномученика Платона епископа бањалучког у Винер Нојштату (Wiener Neustadt).
Новом Архипастиру аустријском-швајцарском саслуживали су надлежни парох Бране Бијелић и протођакон Зоран Андрић из Минхена. Свечану архијерејску литургију стручним појањем употпунио је диригент Обрад Симулов са појцима из Беча. У току Литургије Преосвећени Владика причестио је велики број деце и омладине.
По завршетку свете литургије, владика Андреј се обратио верницима, изражавајући задовољство што се по први пут налази у овој средини. Бираним речима је похвалио пожртвовање и организацију свештеника и његових парохијана.
Црквена општина у Винер Нојштат је после службе приредила свечани ручак за све присутне, након којег је Владика са верницима одржао духовни час и одговарао на постављена питања. Испраћајући Владику, надлежени парох отац Бране је од срца изразио захвалност своме Епископу поводом прве канонске посете пожелевши му многе године добра и здравља, на добро Цркве и српског народа.
Такође, током боравка у Винер Нојштат, епископ Андреј је у пратњи надлежног пароха посетио представнике Већинске римокатоличке Цркве и градске власти. Током срдачног пријема Владика је заблагодарио представницима Цркве и градских власти на досадашњој указаној помоћи истакавши значај будуће сарадње.

Извор: СПЦ/Епархија аустријско-швајцарска

Pin It on Pinterest

Share This