Select Page

Субота 18. октобар био је дан велике радости за Кенију када је поглавар Александријске Цркве присуствовао чину доделе диплома студентима Патријаршијске академије у Најробију. Овој свечаности, која је обављена у Патријарашкој академији „Архиепископ Макарије III“ у једној четврти Наиробија, присуствовао је надлежни Митрополит Кеније Макарије, као и Митрополит Гвинеје Георгије и Епископ Бурундија и Руанде Инокентије, представник Финске Цркве, апостолски нунције, затим амбасадори Грчке, Русије, Србије и Египта, представници локалних власти, афричко свештенство и велики број мирјана.
На дочеку Блажињејшег Патријарха студенти ове Академије су извели програм са црквеним стихирама и традиционалним песмама. Црквене песме су извела такође и два чувена кенијска певача православне вере. Уследио је поздравни говор Високопреосвећеног Макарија и патријархов отпоздрав.
Између осталог, Његово Блаженство је изразио велику радост што га је Бог учинио достојним да још једном присуствује додели диплома студентима ове Патријарашке академије и истакао огромну важност образовања у изградњи здраве заједнице, честитавши наставном особљу, а посебно надлежном Митрополиту који даноноћно држи упаљен пламен Православља у Кенији. У наставку су уручене дипломе. Ово дипломе признаје кенијско Министарство просвете  и изједначене су са дипломама са државних факултета.
Увече је поглавар Александријске Цркве водио разговор са генералним секретаром Свеафричког Савета Цркава, између осталог, и о заштити од смртног вируса еболе.

Извор: СПЦ/ОЦП

Pin It on Pinterest

Share This