Select Page

Епископ сремски Господин Василије началствовао Светом Литургијом у храму Светог Николаја у Пећинцима
Од раног јутра верни народ се окупљао да дочека свог Архијереја Владику сремског Господина Василија којем су саслуживали: Архијерејски намесник новопазовачки протојереј-ставрофор Миле Јокић, крстоносни прота Драган Гвозденовић парох Бољевачки, протојереј Миле Лујић, парох. старопазовачки. Ђакони Слободан Вујасиновић и Ненад Катић служили су са насим свештенослужитељима и молитве узносили Господу уз наше богослове Радослава Благојевића и Немање Марковића (пета година Карловачке богословије).
Током Свете Литургије у чин презвитера Епископ сремски Господин Василије произвео је ђакона Ненада Катића и пожелео да како и слови у свештеничкој заклетви коју је положио, служи верно Господу, буде ревностан у служби као што је био и у школи, Богословији и на факултету и као вероучитељ у основној сколи у Бечмену и Петровчићу.
Презвитер Ненад Катић це свештеничку службу обављати у Петровчићу.
Посебно је важно старање о свакој људској души за коју ће као свештеник одговарати пред Господом.
Диван и радостан дан у Пећинцима у обновљеном храму који датира из 1808. године употпуњен је молитвом и светим Тајнама причешћа
За певницом су данас појали Антонијевић Предраг (чтец), Маринко Симић (дипл. теолог и вероучитељ у Руми), и теолози Светогор Сандић (вероучитељ у Новој Пазови) и Саша Милијашевић (вероуцитељ у Пећинцима, Огару и Доњем Товарнику).
Хор Свети Владика Николај Српски из Нове Пазове под диригентским вођством Тамаре Пајдић је уоквирио хорским појањем велику духовну радост данашњег богослужења Господу.
У својој беседи Владика сремски Госпофин Василије је позвао верни народ на непрестано стражарење над собом, ближњима, ан чување и очување наше Православне вере, укрепљење и утврђење, обнову душе као што и храмове обнављамо, јер како каже Преосвећени Владика сремски Господин Василије, нека нам у домовима буде све лепо и чисто као што је у Цркви нашој.
Епископ сремски Господин Василије је заблагодарио представницима власти из пећинаца, представницима Месне заједнице Пећинци, верном народу за сваку жртву и принос да се обнови светиња и парохијски дом.

Зорица Зец

Извор: Епархија сремска

Pin It on Pinterest

Share This