Select Page

Божијом благодаћу и заступништвом Светог Великомученика Димитрија, и ове године, свечано и са великом духовном радошћу прослављена је слава Православне народне хришћанске заједнице у Осечини.

Молитвена прослава почела је бденијем, које су служили протојереј-ставрофор Југослав Живановић, протојереј-ставрофор Миленко Секулић и протојереј-ставрофор Милинко Јовић. У беседи верном народу, прота Милинко Јовић заблагодарио је Господу на свему, Његовом премудрошћу створеном.

Светом Литургијом началствовао је игуман манастира Лелић архимандрит Авакум (Ђукановић), уз саслужење подгорског намесника протојереја-ставрофора Раденка Андрића, протојереја-ставрофора Михајла Станковића, духовника осечанског Богомољачког братства, и гостију из Жичке епархије- протојереја-ставрофора Милутина Стевановића, односно Шабачке епархије протојереја-ставрофора Верољуба Ђурђевића.

У поучној и надахнутој беседи, игуман Авакум је подсетио на значај братства и његовог оснивача Светог Владику Николаја, благосиљајући народ и братство да сачува заједницу и истраје у тешким временима, које је и сам Владика прорекао.

Подгорски намесник прота-ставрофор Раденко Андрић захвалио је верницима на труду при улепшавању храма и његовом фескописању.

Овогодишњи домаћини славе били су Урош Стевановић, Јованка Вуковић и Дејан Ђурђевић. За следећу годину, колач су узели Томислав Петровић, Милорад Јевтић и Крстивој Ђуришић.

По завршетку богослужења, уследила је трпеза љубави. Славље је увеличано певањем Духовне лире.

Милан Станковић, вероучитељ

Извор: Епархија ваљевска

Pin It on Pinterest

Share This