Select Page

Светом Литургијом коју је у храму светог великомученика Димитрија служио епископ рашко-призренски Теодосије у Косовској Митровици обележенa je храмовна и градска слава.
Епископ Теодосије је у беседи поручио да је Косовска Митровица у срцу свих који живе овде, али и Срба где год да живе и да смо дужни да овај град сачувамо.
„Овај град смо дужни да сачувамо не само својим моћима већ ће нам у томе приотећи наши пријатељи широм света који у срцу носе Косово и Метохију и који се нису у срцу одрекли овог светог простора“, казао је владика Теодосије.
Светој Литургији поред грађана присуствовали су директор Канцеларије Владе Србије за КиМ Марко Ђурић са сарадницима, начелник митровичког округа Васо Јелић и председник привременог општинског органа у Косовској Митровици Александар Спирић.
Након литургије организоване су литије градским улицама, а у центру северног дела Косовске Митровице испред споменика руском конзулу Григорију Шчербину приређено је свечано резање сласвског колача којем су присуствовали грађани али и градоначелник Северне Митровице Горан Ракић.
Епископ Теодосије је том приликом у име Српске православне црквене општине косовскомитровичке уручио захвалнице координатору Цивилне заштите за север Косова Стевану Павићевићу, дипл. инг. Горану Ристићу и председнику ФК Трепча из Косовске Митровице Дејану Крстићу.

Извор: Епархија рашко-призренска и косовско-метохијска/Танјуг

Pin It on Pinterest

Share This