Select Page

Одлуком епархијског Епископа Атанасија, у Епархији бихаћко-петровачкој почеле су се у већим црквеним општинама одржавати Духовне вечери. Оне подразумевају предавања на теме из различитих области, – историје, теологије, књижевности итд. као и културно- уметничка догађања. Прво такво Духовно вече одржано је у Шипову и то уочи крсне славе града Шипова.
У навечерје, када Црква прославља дан успомене на светог великомученика Димитрија, у храму Рођења светог Јована Крститеља у Шипову, служено је празнично вечерње богослужење. Након молитвеног почетка и увода у обележавање славе града, у Дому културе „ Никола Кокошар“ уприличена је свечана академија, која представља почетак духовних вечери које Епископ Атанасије покреће на простору Епархије бихаћко-петровачке.
Након отпојаног тропара заштитнику града светом Димитрију, присутне је поздравио у име начелника Општине г. Милорада Ћирка његов заменик г. Дуле Пиљић. Потом је Његово Преосвештенство Епископ бихаћко-петровачки г. Атанасије одржао предавање на тему „Моћ вере“. У наставку свечане академије наступили су: ђаци Основне школе „Немања Влатковић“ са песмама  О српској слави,  Плава гробница, и Домовини Српској; Етно група „Извор“ са песмом  Црвен цвет;  и на крају наступило је КУД „Никола Кокошар“ са народним играма и славским обичајима.
ПРЕДАВАЊЕ ЕПИСКОПА АТАНАСИЈА

Извор: Епархија бихаћко-петровачка

Pin It on Pinterest

Share This