Select Page

Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски Господин Амфилохије служио је данас са свештенством Свету службу Божију у цркви Свете Петке у Голубовцима.
У литургијској проповиједи након читања Светог Јеванђеља Владика је казао да је човјеку потребно и земаљско богатство јер је човјек биће које је створено од душе и од тијела.
„Као што душа хоће своју храну, тако и тијело човјеково има потребу за храном. Тако је то Бог удесио да је човјек двоједно биће – духовно и тјелесно“, казао је Владика.
Владика је рекао да је тијелу потребно да расте и да има здравље да би онда душа човјекова и ум његов могли да дјелају преко тијела света Божја дјела.
„Зато је природно да се човјек труди да стекне, да задобије храну за себе и своју дјецу, за своје потомство да обезбиједи. Али, ако човјек помисли да је то једино ради чега он живи и ради, онда иде наопаким и погрешним путем. То је само средство да би задобили и да би стекли оно што је истинско и право, и да би остварили прави циљ свога живота“, објаснио је Владика Амфилохије.
„Ко обоготвори богатство земаљско, ко стицању тога богатства жртвује све своје духовне и тјелесне снаге, тај је раван идолопоклонику. Тај није богопоклоник“, закључио је Митрополит Амфилохије.
На крају Литургије Митрополит Амфилохије се још једном обратио сабранима у храму бесједом у којој је говорио о томе како хришћани треба да се постом и молитвом припремају за Свето причешће.
По завршетку Литургије Господин Митрополит је прегледао радове на новом парохијском дому чија градња се приводи крају, а потом је посјетио цркву Свете Петке Римљанке у зетском селу Курило.
Р.В.
[wpaudio url=“http://www.svetigora.com/audio/download/15835/09.11.2014_Mitropolit_Golubovci.mp3″ text=“Тонски прилог Радија Светигора“]

Pin It on Pinterest

Share This