Select Page

У Доњецку је у храму Светог Владимира извршено опело младића који су погинули у близини школе бр. 63 приликом пуцњаве коју је отворила украјинска војска.
На опело се окупило неколико десетина људи – родбина, другови погинулих, припадници добровољачке војске и градоначелник Доњецка Игор Мартинов, преноси дописник РИА «Новости» с места догађаја.
Четрнаестогодишњи Данил и осамнаестогодишњи Алексеј су погинули 5. новембра у Доњецку за време пуцњаве која је отворена по школи бр. 63. Пројектил је пао између школе и Дома културе «Шевченко» (Кујбишевски рејон).
Младићи су у то време играли фудбал. На лицу места су погинули ученик 8. разреда и 18-годишњи матурант.
«Данил је био велики оптимиста и весео момак. Његова породица није била богата, али је дете увек било радосно, у школу је долазио с осмехом. Мама је често радила и није увек могла да дође на родитељске састане. Тада би Данил говорио: ‘Реците мени, а ја ћу пренети мами,’» рекла је за Севодња.ua његова бивша разредна Наталија Александровна.
Познаници Андреја Јелисејева кажу да га је очух сам васпитавао. После 9. разреда Андреј се уписао у стручну школу и био је веома поносан због тога што је почео самостално да живи.
У току ове школске године настава се није одржавала у школи због пуцњаве, деца су прешла на наставу код куће, преносе РИА Новости.
Рањени младићи су још увек у болници. Један дечко се налази на одељењу за реанимацију. Његов брат је тешко контузован. Још једном дечаку је морала бити ампутирана нога. Најмлађи међу пострадалима има само 11 година, задобио је ране у раме, крста и пете.
Дан раније место догађаја и болницу су посетили посматрачи ОЕБС.

Извор: Православие.ру

Фото: Росијскаја газета; REUTERS/ Maxim Zmeyev; AP Photo/ Mstyslav Chernov

Pin It on Pinterest

Share This