Select Page

У недељу, 2. новембра 2014. године, градоначелник града Кијева Виталиј Кличко, међународно признати шампион у боксу, посетио је Патријаршију. У његовој пратњи били су амбасадор Украјине у Израелу, Генадиј Надоленко и Аврум Силман.
Високе госте је примио Његово Блаженство Патријарх јерусалимски Теофил са Братством Светог Гроба. Током пријема вођени су разговори у вези тренутне ситуације у Украјини и како би она могла да се зацели  васељенским духом Православља, који прожима све народе и који поштује њихову националну особеност.
Разговарало се и о важности града Јерусалима, о патријаршијском верском и миротворачком раду у ширем контексту блискоисточног региона. Пастирске активности блажепоч. патријарахâ јерусалимских такође су поменуте, нпр. патријарахâ Теофана и Пајсија, заштитника православног стада од латинске пропаганде.
Виталиј Кличко је изразио уверење да спорт доприноси човековом физичком здрављу, кад се Његово Блаженство присетио мотоа старих Латина – „здрав ум у здравом телу“, додајући да се екстремни верски и политички елементи морају ублажавати кроз иницијативе које би држале младе на здравом путу.

Извор: СПЦ/Јерусалимска патријаршија

Pin It on Pinterest

Share This