Select Page

Његово Преосвештенство Епископ банатски г. Никанор, уз саслужење свештенства Епархије банатске и војног свештеника из Новог Сада, освештао је 2. новембра 2014. године новоизграђени храм Светог Василија Острошког у селу Равни Тополовац
Поред житеља овог села и околине, освећењу су присуствовали г. Митар Вучуревић, председник општине Житиште, и свештеници Румунске Православне Цркве из Торка-Бегејаца. После свете Литургије беседио је Преосвећени Владика банатски Никанор, који је истакао љубав, залагање и слогу житеља села Равни Тополовац, општине Житиште и ктитора храма г. Јове Новчића, која је изражена кроз подизање овог  светог храма.
Овом приликом, Владика је уручио два ордена Светог Теодора Вршачог и седам признања добротвора ктиторима и  приложницима заслужним за подизање овог храма. Епсикоп је доделио протојерејски чин Бојану Кошанину, пароху у Равном Тополовцу и администратору парохије у Торку Бегејцима.
Грамату благодарности Преосвећеном Епископу банатском г. Никанору, у име општине Житиште, месне заједнице Равни Тополовац и Српске православне црквене општине Равни Тополовац, уручио је председник општине Житиште г.  Митар Вучуревић.
Изградња храма у Равном Тополовцу започета је 2001. године. Црква је посвећена је Светом Василију Острошком. У склопу храма налази се црквена продавница. У непосредној близини звоник са канцеларијом, салом и кухињом, а испред је великим простор за паркинг. Иза цркве налази се Парохијски дом.

Извор: СПЦ

Pin It on Pinterest

Share This