Select Page

Дана 6. новембра 2014. године са почетком у 11:00 часова, служен је парастос жртвама стравичног злочина што га на данашњи дан прије 22 године, 6. новембра 1992. године  починише муслимани над заробљеним и мирно преданим Србима на Глођанском Брду изнад Зворника.
Стравичан и до тада нечувен злочин над заробљеним и мирно преданим грађанима извели су муслимани комшије који су напали српске полажаје из правца Коњевић Поља и других села са већинским муслиманским становништвом. Најстравичнији примјер великомученичког страдања јесте 11-годишњи Слободан Стојановић. Вративши се у Доњу Каменицу (Зворничку) да поведе свог љубимца “Лесија“ заробљен је од муслиманских паравојних формација које су га потом предали извјесној Албанки из Власенице која га је брутално масакрирала. На жалост, та жена-злочинац још није процесуирана, као ни они који су живе људе прикивали на храстове и свакојаким мукама их мучили.
Парастос је служио Његово Преосвештенство г. Хризостом Епископ зворничко-тузлански који је након парастоса бесједио о голготском и мученичком страдању 126 Срба Доње Каменице и осталих села изнад Зворника и Шековића. Посебно је поменуо великомученичко страдање 11-годишњег Слободана и прозвао одговорне из Тужилаштва и Суда БиХ да покрену процес против свих оних који су одговорни за овај стравичан злочин.

Љ. К.

Извор: Епархија зворничко-тузланска

Pin It on Pinterest

Share This