Select Page

Његово Високопреосвештенство Митрополит загребачко-љубљански господин др Порфирије у уторак, 4. новембра 2014. године био је домаћин и организатор сусрета чланова Савета Републичке радиодифузне агенције Републике Србије предвођених председником Савета господином Гораном Караџићем и чланова Већа за електронске медије Републике Хрватске. Делегацију Већа је предводила председница госпођа Мирјана Ракић.
Сусрет је организован у конференцијској сали Духовног центра Српске православне цркве у Загребу. У уводном делу Митрополит Порфирије је поздравио госте, изразио добродошлицу и задовољство што Српска православна црква Митрополија загребачко-љубљанска има прилику угостити чланове Агенција за медије Србије и Хрватске и пожелио успешан рад конференције.
На седници су подељена и анализирана искуства рада обеју агенција протеклих година са освртом на актуелна питања стања у медијском сектору нарочито са становишта заштите медијских слобода. Посебно су разматрана питања обезбеђивање услова за ефикасније спровођење, усавршавање и унапређивање утврђене радиодифузне политике на нашим просторима.
Након радног, уследио је мање формални део сусрета уз разговор и угодно дружење у Духовном центру Митрополије.

Извор: Митрополија загребачко-љубљанска

Pin It on Pinterest

Share This