Izaberite stranicu

У недељу 2.новембра у просторијама ЦШО у Мисисаги одржан банкет поводом одласка у пензију проте Живорада Суботића
Поводом одласка у пензију нашег уваженог  Проте  Живорада Суботића, Његово преосвештенство епископ канадски Г Георгије је богослужио, у недељу 2.новембра, Св архијерејску Литургију у храму Сабора Срба Светитеља на Дикси роуду у Мисисаги. Преосвећеном Владики саслуживали су прота Живорад, прота Првослав Пурић,старјешина храма , о Иван Радовић и протођакон Стефан Икономовски у присуству вјерног народа Торонта и околине као и протиних парохијана из Шербрука.
После службе, у сали Српског центра, тим поводом уприличен је свечани банкет. Присутним гостима се обратио наш Епископ и захвалио проти Живораду,  подсјетивши присутне и рекавши:
“Прота Живорад је у клиру Српске Цркве пуних 35 година, још од 1979, а у нашој Епархији од 1987. године. Све ове године  Прота је несебично служио својој Цркви. Знамо за Његов приљежан рад у свим српским колонијама у Канади у којима је беспоговорно ишао да служи по потребама Цркве. служио је у Винипегу и Калгарију, а од 1995. у парохији у Монтреалу. Пред крај  свог радног вијека прешао је у парохију у Шербруку, коју је својим несебичним трудом сам стварао и подизао, опслужујући вјернике у овом граду са монтреалске парохије. Највише је заслужан што ту данас стоји најистичнија српска црква у Канади. На жалост, и поред велике Протине жртве, ова парохија није данас у стању да самостално издржава свог свештеника. У таквој ситуацији наш Прота је изабрао најдостојанственије ријешење, поново прихватајући свој позив на жртву,  и одлучио да оде у превремену пензију.”
Цијенећи овај гест, Епископ Георгије је Проти уручио отпремнину – дар свештеника и Црквено-школских општина и свој немали лични прилог, напоменувши да овим даном не престаје свештенички позив и да ће он и даље давати свој допринос својој Цркви обављајући дужност архијерејског намјесника Источно-канадског и служити гдје се укаже потреба.
На овим топлим ријечима се захвалио данашњи слављеник и заблагодарио Господу, коме сви служимо, и Преосвећеном епископу Георгију, на указаном му повјерењу и очинској бриги за све ове године. Захвалио се и браћи свештеницима као и својим парохијанима а посебно чланицама КСС-а при овоме храму, које су припремиле свечани ручак и услужиле присутне госте.
Овај данашњи,прекрасни новембарски  сунчани дан, нека остане нашем драгом оцу Живораду у сјећању са жељом да га Господ поживи на многаја љета.

Протојереј Првослав Пурић

Извор: Источник (Епархија канадска)

Pin It on Pinterest

Share This