Select Page

У 20. Недељу по Духовима и ове године свечано је прослављена слава Кола српских сестара Црквене општине у Берну, Преподобна Мати Параскева. Свету Литургију служио је протојереј Станко Марковић, архијерејски намесник за Швајцарску. Благољепију свете Литургије допринело је и појање парохијског хора.
У својој беседи, прота Станко је захвалио свим чланицама Кола српских сестара на несебичном залагању и раду при Црквеној општини и парохији. Такође, отац Станко је нагласио да је Коло српских сестара при Цркви активно још од 2005. године. Вредне чланице су помагале и помажу не само рад Црквене општине Берн него и хуманитарно помажу наш народ у Отаџбини. Председница Кола српских сестара ове године је гђа Нада Јовичић.
Након Свете Литургије, прота Станко је преломио славски колач и тим поводом изнета је Риза преподобне Мати Параскеве на поклоњење верника. Славско дружење се наставило у Црквеноопштинској сали, где су чланице припремиле богату трпезу за све присутне. Прослављању славе придружиле су се и чланице Кола српских сестара из Цириха.

Извор: СПЦ/Епархија аустријско-швајцарска

Pin It on Pinterest

Share This