Select Page

Епископ канадски Георгије служио је у Саскатуну Свету Архијерејску Литургију на празник преподобне Параскеве у понедељак 27.октобра 2014
У недељу 26. и понедељак 27. октобра свечаним богослужењима и славским банкетом прослављена је слава храма и парохије Св. Петке у Саскатуну. Вечерњим богослужењем началстовао је свештеник Синиша Милутиновић, парох у Саскатуну уз саслуживање свештеника из Украјинске Православне Цркве Тараса Маковског. По завршетку богослужења Преосвећени Епископ канадски Господин Георгије пререзао је славски колач уз присуство протојереја-ставрофора Радована Марића, пароха у Риџајни, оца Некатријуса Бернарда Фанка из Антиохијске Цркве и оца Флорина Соане из Румнске Цркве, као и бројног верујућег народа и гостију из других помесних Цркава.
Потом је уследила славска вечера са пригодним програмом на којем су између осталих узели учешћа и најмлађи чланови парохије Св. Петке који су, окупљени у новоформирано културно-уметничко друштво, певали, рецитовали песмице и одиграли коло. Преосвећени Владика се свим окпуљеним верницима и гостима обратио пригодном беседом и одабрао кума за наредну годину.
У понедељак 27. октобра служена је Св. Архијерејска Литургија којом је началстовао Преосвећени Епископ канадски Господин Г. Георгије уз саслужење прот.-ст. Радована Марића, свештеника Украјинске Православне Цркве Тараса Удода, јереја Синише Милутиновића и уз присуство оца Бернарда из Антиохијске Цркве, као и бројног верујућег народа и драгих гостију. После Свете Литургије приређен је ручак за Епископа и госте.

Јереј Синиша Милутиновић

Извор: Источник (Епархија канадска)

Pin It on Pinterest

Share This