Izaberite stranicu

Хришћански живот подразумева световрлински и светотајински живот, практиковање личне и одлазак на саборну молитву – Свету Литургију, али и борбу са лошим навикама, поучавао је архиђакон мр Силуан (Мракић) чланове Светосавске омладинске заједнице на духовној вечери, приређеној у суботу 1. новембра Лета Господњег 2014. у парохијском дому Покровске цркве.

– Хришћански живот не сме бити само наш пуки боравак на земљи. Господ Христос дао нам је програм- Свето јеванђеље и Свето предање да уз помоћ њих изградимо прави живот, утемељен на исконским вредностима. То није једноставно, будући да друштвени амбијент обилује псеудоидеалима. Данас нарочито присутним у средствима јавног информисања. Али, могуће је, о чему сведоче бројни примери светих Божјих људи – истакао је архиђакон Силуан (Мракић), сабрат и секретар Епископа.

Човек није дат већ задат. Борба са искушењима и лошим навикама мора бити снажна и непрестана. Јер, упозоравају светитељи, навике могу постати наша друга природа, терет кога је се тешко ослободити, поручио је о. Силуан.

Млади Светосавци постављали су архиђакону Силуану разна питања, са жељом да своје знање о вери прошире упутствима значајним за хришћански живот у њиховом добу. Врстан богослов и проповедник подарио им је мудре и језгровите поуке, излагањем пријемчивим савременој омладини.

Ј. Ј.

Извор: Епархија ваљевска

Pin It on Pinterest

Share This