Select Page

Патријарх московски и цијеле Русије Кирил затражио је од пакистанског предсједника Мамнуна Хусаина да помилује хришћанку Асју Биби, која је осуђена на смрт вјешањем због вријеђања пророка Мухамеда.
„Егзекуција Асје Биби представљаће ненадокнадив губитак за њену породицу, родбину и пријатеље, нанијеће штету муслиманско-хришћанском дијалогу и изазвати тензије између хришћана и муслимана у Пакистану и широм свијета“, рекао је патријарх.
Патријарх је изразио увјерење да су политички лидери било које савремене државе свесни своје одговорности за судбину вјерских мањина које су им повјерене, пренијела је његова прес служба.
Он је истакао да Руска православна црква дубоко забринута због одлуке суда у случају Асје Биби, преноси ТАСС.
„Наша вишемилионска конгрегација придружује се позивима великог броја људи широм свијета да сачувате живот ове хришћанке. Молим вас у име свих вјерника Руске православне цркве да помилујете Асју Биби“, рекао је патријарх Кирил, додајући да се истински нада да ће пакистански предсједник бити милостив.
Виши суд у Лахореу потврдио је 16. септембра смртну казну Асји Биби, мајци петоро диеце због вријеђања пророка Мухамеда. Асја Биби одбацила је ове оптужбе.

Извор: Cafe del Montenegro Portal

Pin It on Pinterest

Share This