Select Page
«У неким земљама на Блиском истоку врши се геноцид над хришћанима уз прећутну сагласност, а можда чак и одобравање западних велесила,» – истакао је митрополит Волоколамски Иларион обраћајући се патријарху Коптске Цркве на сусрету с министром иностраних послова Русије С.В.Лавровом.

 189549.b«Ваша Светости, – рекао је владика, – чули сте од Сергеја Викторовича оцену међународне ситуације, укључујући и деловање западних велесила на Блиском истоку. Ова дејства се карактеришу двоструким стандардима: с једне стране, објављују се идеали демократије и западне велесиле се наводно у име ових идеала мешају у ситуацију у блискоисточним земљама, свргавају тамошње режиме, али после тога се нико не брине шта ће се даље дешавати и каква ће бити судбина хришћана у овим земљама.»
 Руска Федерација је једина велика земља на свету која је заштиту хришћана усвојила као један од вектора своје спољне политике, истакао митрополит. «Желео бих да Вас уверим у то да се и наша Црква и наша држава заједно труде да хришћани остану у блискоисточном региону, да живе у миру и слози с представницима свих других религија,» – истакао је митрополит Волоколамски Иларион.

У закључку беседе владика Иларион се у име свих присутних захвалио шефу руске дипломатије на сусрету.

Са руског: Марина Тодић

Извор: Правосоавие.ру

Pin It on Pinterest

Share This